Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet!

Itt mindent megtalálsz. Válassz engem!!!!!!!!!!

 

                                           

sertésoldalas

Lucskos káposzta főtt oldalassal

Lucskos káposzta főtt oldalassal recept, sertésoldalas receptek

Lucskos káposzta főtt oldalassal

 

Hozzávalók:

60 dkg sertésoldalas, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, 1/2 csokor kapor, 1 kg fejes káposzta, 5 dkg liszt, törött bors, borsikafű, só.

 

 

Elkészítés:

Az
oldalast 2-3 ujjnyi darabokra vágjuk. Megsózzuk és kevés forró olajban
mindkét oldalát pirosra sütjük. Borral és vízzel felengedjük, kaporral
ízesítjük, és fedővel letakarva félig puhára főzzük. Rátesszük a
metéltre vágott káposztát és együtt készre pároljuk. Zsemleszínű
rántással besűrítjük, kevés törött borssal, borsikafűvel ízesítjük

 

Lucskos káposzta

Lucskos káposzta recept, sertésoldalas receptek

Lucskos káposzta

 

Hozzávalók:

80 dkg kövér disznóoldalas, ~l0 dkg füstölt diszn-óiarja, 10 dkg zsír,
3 dl tejföl, 1,20 kg fejes káposzta, 10 dkg liszt, kapor, csombor; ecet
ízlés .szerirat, .só.

 

 

Elkészítés:

A nagy darabokra vágott fejes káposztát, kétujjnyi széles kockákra
vágott oldalast és a füstölt tarját felöntjük annyi vízzel, hogy
ellepje. Megsózzuk, majd csombort, kaprot adva hozzá közepes tűzön
puhára tőzzük. Mikorra a hús megpuhul, a káposzta is készre fő. Zsíron,
lisztből világos rántást készítünk, és berántjuk a húsos káposztát. Ha
sűrűnek találjuk, húslével hígíthatjuk, tejfölt keverünk bele, és
sóval, ecettel utánízesítjük.,

 

Sült oldalas

Sült oldalas recept, sertésoldalas receptek

Elkészítés:

Tenyérnyi darabokra vágunk egy kiló
oldalast, és megsózzuk. A kukta fazékba belehelyezzük a betétet,
aláöntünk másfél deci vizet, és beletéve a húsdarabokat, befedjük, a
jelzéstől számítva 40 percig puhítjuk. Utána a húst zománcos tepsibe
vagy tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, és tetejét a következő
mártással kenjük: egy deci olajban simára keverünk egy kiskanál mézet,
egy kiskanál mustárt, csipet törött borsot, bazsalikomot, pár csepp
borecetet .(illetve közönséges ecetet és kevés bort), kevés tört
borókabogyót meg egy evőkanálnyi ketchupot, és egy-két percig
forraljuk. A mártással megkent húsdarabokat a sütőben megpirítjuk, de
ügyeljünk rá, mert hamar odakap a méztől!

 

Spenóttal töltött oldalas

Spenóttal töltött oldalas recept, sertésoldalas receptek

Elkészítés:

Megkérjük a hentest, hogy egy kb. 75
dekás oldalast töltésre szúrjon fel. Tejben megáztatunk egy zsemlét,
kinyomkodjuk, simára dolgozzuk egy csomag felolvasztott, levétől
alaposan kinyomkodott mirelit spenóttal, kb. ötdekányi puha vajjal vagy
margarinnal, öt deka reszelt sajttal, egy nyers tojással. Sóval, törött
borssal, csipetnyi reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Az oldalas
üregébe töltjük, közepébe két keményre főzött. meghámozott tojást
nyomunk. (Ha híg lenne a spenótos töltelék, egykét kanálnyi
zsemlemorzsával vagy zabpehellyel sűrítjük). A nyílást összetűzzük vagy
összevarrjuk, a megtöltött oldalast két evőkanálnyi olajon átsütjük.
Egy kevés vízzel, egy gerezd fokhagymával, egy fej megtisztított
vöröshagymával, meg két szem borókabogyóval puhára pároljuk, de úgyis
jó, ha tetejét megkenjük egy kevés Piros Arannyal. Félidőben
megfordítjuk a húst, és a felülre kerülő oldalát ismét Piros Arannyal
kenjük. Ha megpuhult a pecsenye, a sütőben ropogós pirosra sütjük.
(Dagadóból is készülhet.)

 

Tejfölö-kapros oldalas kondás módra

Tejfölö-kapros oldalas kondás módra recept, sertésoldalas receptek

Hozzávalók:

2 kg sertésoldalas, 1,5 kg
savanyú káposzta, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 6-8 gerezd fokhagyma, 3 dl
tejföl, 1,5 dl száraz minőségi vöröbor, 1 csokor kapor, 5 cl étolaj,
só, bors.

 

 

Elkészítés:

Az
oldalast tenyérnyi-féltenyérnyi darabokra vágjuk. Besózzuk, lehetőleg
frissen őrölt borssal beszórjuk. Állni hagyjuk. Egy tepsit kiolajozunk
beletesszük a kinyomkodott savanyúkáposztát és eligazgatjuk. A
megtisztított vöröshagymát karikákra vágjuk és a káposzta tetejére
szórjuk. Az oldalas darabokat a hagymakarikákra tesszük és bekenjük
zúzott fokhagymával. Öntünk alá 1 dl vizet alufóliával lefedjük. 200
fokos előmelegített sütőbe tesszük és kb. 1,5 órán át pároljuk. Amikor
a hús puhára párolódott levesszük a fóliát és aláöntjük a bort.
Visszatesszük a sütőbe és a húst félpirosra sütjük. Közben a tejfölt
sózzuk és az apróra vágott kaporral összekeverjük. Ezt rákenjük az
oldalasokra és teljesen pirosra sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.

Barbecue oldalas

Barbecue oldalas recept, sertésoldalas receptek

Hozzávalók:

1kg sertésoldalas,
1 babérlevél,
néhány szem fekete bors,
1 kiskanál ételízesítő por,
3,5 dl ketchup,
4 evőkanál méz,
fél-fél mokkáskanál origano,
bazsalikom és kakukkfű,
egy-egy csipetnyi Cayenne bors,
durvára tört fekete bors és só

 

 

Elkészítés:

A
sertésoldalast 4 egyforma részre vágjuk, és babérlevéllel, borssal meg
ételízesítő porral fűszerezett vízben szinte teljesen puhára főzzük.
Akkor jó, ha a csontot majdnem meg tudjuk benne fordítani. A ketchupot
a mézzel meg a fűszerekkel összekeverjük, megsózzuk. A jól
lecsöpögtetett húsokat beleforgatjuk és grillrácsra fektetjük.
Faszénparázs felett vagy forró sütőben kb.30 perc alatt megsütjük. Sült
hasábburgonyával meg cole slow salátával tálaljuk. Az utóbbi úgy
készül, hogy 60 dkg káposztát meg 20 dkg sárgarépát megtisztítunk,
vékony csíkokra vágjuk. Besózva egy órán át pihentetjük, majd hideg
vízzel leöblítjük, kissé kinyomkodjuk. Kis darab tormát belereszelünk,
és 8-10 evőkanál majonézzel összekeverjük. Csipetnyi sóval és őrölt
fehér borssal, citromlével, porcukorral, mustárral, fölaprított
petrezselyemmel ízesítjük.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 12
Heti: 54
Havi: 451
Össz.: 83 644

Látogatottság növelés
Oldal: receptek
Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet! - © 2008 - 2024 - tutiweblap.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »