Hozzávalók:
1kg sertésoldalas,
1 babérlevél,
néhány szem fekete bors,
1 kiskanál ételízesítő por,
3,5 dl ketchup,
4 evőkanál méz,
fél-fél mokkáskanál origano,
bazsalikom és kakukkfű,
egy-egy csipetnyi Cayenne bors,
durvára tört fekete bors és só
Elkészítés:
A
sertésoldalast 4 egyforma részre vágjuk, és babérlevéllel, borssal meg
ételízesítő porral fűszerezett vízben szinte teljesen puhára főzzük.
Akkor jó, ha a csontot majdnem meg tudjuk benne fordítani. A ketchupot
a mézzel meg a fűszerekkel összekeverjük, megsózzuk. A jól
lecsöpögtetett húsokat beleforgatjuk és grillrácsra fektetjük.
Faszénparázs felett vagy forró sütőben kb.30 perc alatt megsütjük. Sült
hasábburgonyával meg cole slow salátával tálaljuk. Az utóbbi úgy
készül, hogy 60 dkg káposztát meg 20 dkg sárgarépát megtisztítunk,
vékony csíkokra vágjuk. Besózva egy órán át pihentetjük, majd hideg
vízzel leöblítjük, kissé kinyomkodjuk. Kis darab tormát belereszelünk,
és 8-10 evőkanál majonézzel összekeverjük. Csipetnyi sóval és őrölt
fehér borssal, citromlével, porcukorral, mustárral, fölaprított
petrezselyemmel ízesítjük.